Jugattopia 2019


Última modificación:

 

Jugattopia 2019

JUGATTOPIA ,  les vacances d'estiu en família organitzat per Familias en Ruta. L'any passat ja ens vam reunir mes de 50 famílies i aquest any tornarem a gaudir plegats.
A JUGATTOPIA ens donem cita més de 50 famílies de totes mides i colors. On trobarem companys i companyes de joc,  espais idonis per jugar amb materials naturals i materials artesanals, acompanyament respectuós, llibertat per escollir i decidir entre propostes  diverses de tallers, jocs, aventura, xerrades, espectacles i més sorpreses .
Seran dues edicions del 11 al 15 i del 16 al  20 d'agost en un entorn natural excepcional: el Pantà de Sau entre els espais naturals de Les Guilleries i el Collsacabra.
Jugattopia 2019

Qué és Jugattopia?

Programa del Jugattopia

Espais preparats de jocs lliures

Tallers , xerrades i propostes

Espectacles

Instal.lacions

Modalitats d'allotjament i preus

Formulari de reserva

MENÚ

Com arribar al Jugattopia

(FAQ) Preguntes freqüents 

Jugattopia 2019

Que es Jugattopia?

El  JUGATTOPIA  és una crida a tota una diversitat de famílies amb nens i nenes d’entre 0 a 14 anys amb diverses  per gaudir  de l’estiu, de la natura, aprendre i créixer juntes en la millor companyia.

 

A JUGATTOPIA  ens apassiona jugar .

Jugar és lliure

Jugar és un dret

Jugar és conèixer

Jugar és aprendre

Jugar és gaudir

Jugar és compartir

Jugar es viure les aventures de la vida

A JUGATTOPIA  oferim una estada en família plena de propostes de jocs on ens acompanya el plaer, la emoció, la natura, la llibertat, la bellesa i la relaxació d’estar en grup, en un entorn natural segur, cuidat i mimat.

JUGATTOPIA vol convertir-se en un viatge al present, en la fusió del plaer i la presència amb espais de moviment i d’altres relaxats. Una oportunitat per fer noves amistats, crear xarxes de complicitat i compartir inquietuds.

 JUGATTOPIA són unes vacances de debò i com a tu t'agraden, amb un preu tot inclòs (allotjament + pensió completa + totes les activitats incloses). Per desconnectar de la ciutat i de la teva rutina i connectar-te amb la natura, amb tu, amb els teus fills i filles i amistats, per descansar, per descobrir jocs, tallers, xerrades, espectacles per totes les edats. Oblida't d'agafar el cotxe per una dies, d'anar a comprar, cuinar, rentar plats o fer la casa

PROGRAMA DE JUGATTOPIA

Espais preparats de joc lliure  per tothom

l joc és vital pels infants, com respirar i menjar. El joc és el moment per investigar, manipular, provar, descobrir i aixi elaborar coneixement i aprenentatge. Tot jugant coneixem les possibilitats i els límits del nostre cos, de l'entorn, descobrim objectes, textures i espais.

El joc també és un moment per la interacció social, per fer amics, esbargir-se, aprendre a relacionar-nos, entendre i escoltar a l’altre i a nosaltres mateixos. El joc és una oportunitat per gestionar els conflictes de relació amb un mateix i amb els altres.

A JUGATTOPIA tots jugarem i farem volar la imaginació. Trobarem  materials I espais de joc que desperten l’interés de jugar I descobrir l’entorn. Uns espais on podem provar i provar, on poder equivocar-nos perquè els errors són també oportunitats d’aprenentatge. En un espai lliure i de joc espontani per que puguin connectar-se amb el seu interior, al seu ritme, sense presses per que sabem que cada instant és màgic.

Ambientació creada per joves de Somiabarrets

Somiabarrets es un projecte format per un col·lectiu de persones  disposades a responsabilitzar-se per una època i context que els ha tocat viure. Entre d’altres accions està la la autogestionada Trobada d’arts escèniques a la gorra endinsada al bosc .

Des de la Vall de Querol  aquest col·lectiu torna a posar-se mans a les obres per oferir-nos una ambientació de somni inoblidable amb les seves creacions de carpes i espais al aire lliure.

Espai : Carpa de Tata Inti

L'Associació Tata Inti sorgeix de la iniciativa de dues mares que busquen acompanyar la petita infància sota la mirada respectuosa.  Tata Inti es una un projecte de creació d'espais de joc lliure i creatiu per a nens i nenes de 0 a 6 anys  itinerant, tallers, xerrades i projectes d'intervenció social i comunitària . A JUGATTOPIA trobarem  el seu espai de joc creatiu amb materials no estructurats i d'origen natural que connecten amb els sentits i la imaginació dels més menuts.

Espai :  Tell de Fusta

Segur que os quedareu atrapats en l' espai per infants de 0- 6 anys on experimentar i jugar amb materials de primera qualitat creats per a ma per Tell Fusta .

Jugattopia 2019

Jugattopia 2019

Jugattopia 2019

Resultat d'imatges de Tell fusta

Tell fusta es un petit-gran projecte familiar creat per Carles i Jordina  quan s'adonen de la necessitat de que el seu fill creixi amb joguets de fusta de qualitat. Joguets realitzats amb fustes properes com poden ser de faig o pollancre amb tins i barnissos ecològics.

Espai : Troncs i jocs

Troncs i jocs es un projecte de dues families catalano-alemana on s'uneix la passió d'artesans fusters amb la vivencia personal de ser pares donant el fruit de la creació d'estructures de joc que promouen el moviment lliure i autònom dels infants.

Jugattopia 2019

Rejuega Espai Sensorial

Yessica Clemente, divulgadora del joc lliure de qualitat i creadora de Rejuega  i Natalia Martínez, especialista en literatura infantil i audiovisuals,ens preparen un espai sensorial per  aproparnos al joc lliure i la literatura de forma vivencial i significativa.

Jugattopia 2019

Rejuega Espai sensorial oferix instal·lacions on descobrir una nova forma de viure el joc i la literatura. L'espai sensorial és una proposta efímera, provocadora i viva,  una proposta d'aprenentatge significatiu, una invitació a la descoberta, creació i experimentació multisensorial. Inspirat en l'educació viva e instal·lacions de Reggio Emilia. (només a la segona edició del 16 al 20 agost)

Biblioteca de Familias en Ruta

Amb tant de moviment sabem que ve de gust un espai tranquil on poder llegir i jugar amb jocs de taula. Trobareu a punt una acurada selecció de llibres  per poder explicar comptes a cau d'orella.

Us garantim que us sentireu atrapats tan com nosaltres per molts dels llibres que ens ofereixen la Editorial Litera Libros i la Editorial Graó i que si voleu podeu seguir llegint a casa vostra.

Jocs de taula de Familias en Ruta

Oferim una seleccio familiar dels jocs de taula per totes les edats. Perque pogueu cercar un moment per jugar junts, crear vincles a través del joc, amb unes mateixes normes, amb la tranquilitat de trobar un espai cuidat. Jocs  cooperatius, coeducatius, en grup, en solitari, d'estrategia, de lógica, de memòria, trencaclosques, ... jocs que son aliats per conèixe't i conèixer als companys/es.

Tallers en familia

Risoterapia

Bones dosis de riure per relaxar-nos, per alliberar tensions físiques i emocionals. Riure per deixar espai al plaer, al goig de viure i a la llibertat de ser.

Jose ens proposa moments per deixar-nos emportar per l'expressió corporal, amb balls, jocs i moltes rialles. Per que riure es l'expressió de l'alegria i la felicitat. Per que l'humor i el riure uneix a les persones, combat l'estres i afronta els reptes amb decisió.

Moviment i Percussió

Prepara el teu tambor i deixa't emportar pels ritmes de la música. Experimenta la vibració en el cos.

Resultat d'imatges de taller percussio en familia

Taller impartit per Yago Delàs , percusionista i musicoterapeuta, membre d´Osam música ancestral, Tzigans i altres grups musicals,  ens prepara un taller de moviment i percussió en familia.

4 Cartrons: tallers creatius de titelles

4 Cartrons son tallers d'experimentació creativa amb objectes i titelles de creació pròpia amb cartrons. T'esperen per crear, manipular, reflexionar i jugar donant vida a les vostres pròpies creacions.

Jugattopia 2019

Jugattopia 2019

Taller impartit per Guillem Geronès i Ingrid  del col·lectiu artístic de la  Cia Ortiga  que  promou l'art com a eina d'ajuda social i emocional. 4 Cartrons forma part del seu projecte artístic i social  en moviment de Fulles Ambulants .

Tallers inspirats en l’educació creadora

Estem preparant tallers siguint las bases d’educació creadora. Uns tallers que conviden a alliberar la imaginació amb una mirada cap a l’esser que hi ha aquí i ara, no mirem al futur sino a la persona que en aquell moment és present, davant nostre amb les seves necessitats.

Seguint les condicions que Arn Stern ens recomana oferirem el material i condicions necessaries perque els infants i adults crein des del propi impuls intern, sense guies, sense objectiu, sense judicis ni recompenses més enllà de deixar-se fluir pel que cadascú vol crear.

Dos tallers amb materials bàsics : un taller amb fang i  unaltre amb cartrons, teles, cordes per elaborar personatges, espais de joc,...

 

Facilitat per Susagna Galindo, mare de dos fills, graduada en educació social per la UB, educadora ambiental, formada , entre altres, en pedagogia sistèmica i actualment en formació  en el programa SAT de la Fundación Claudio Naranjo i per Sara Cedan, mare de tres fills, doula, il.lustradora de la col.lecció Musas i acompanyant en projectes d’educació viva.

Circ social amb la Fàbrica de Somnis

El circ es una excusa per trobar-nos i riure. El taller de circ social és una aproximació al circ a partir del joc i dinàmiques, malabars i petites acrobàcies .

El taller s'adreçat  a tots els nivells, per tot tipus de cossos i tot tipus de persones. Utilitzem el circ com a eina de transformació i canvi en una mateixa , i en conseqüència, en l'entorn.

Taller impartit per Gemma Sabaté , acròbata, artista de circ i membre de la Fabrica de Somnis, associació sense ànim de lucre de Vic, que promou la cultura cooperativa i l’esport no competitiu . (només a la 1a edició del 11 al 15 d'agost)

Creació de Droninos amb l’Associació Educaires

L' Associació Educaires difon la tecnètica i mostra bones pràctiques en l’ús dels drons. Fa formacions i tallers, que aprofiten metodologies emergents i dinàmiques interactives, utilitzen la tendència fabricaire (maker) per muntar un petit dron, el Dronino. Hi haurà una sessió per famílies amb nens i nenes de 6-9 anys i unatre per joves de 9 a 14 anys .

Jugattopia 2019

Jugattopia 2019

Taller impartit per Natxo Varona, cofundador de l'Associació Educaires .

Tallers i xerrades per persones adultes

Xerrada  “Jugar és quelcom seriós”

Jugar és essencial i com acompanyar el joc és important.

Yessica Clemente creadora i fundadora de la web Rejuega,  vol compartir amb tots i totes nosaltres la importància del joc en el desenvolupament de cada nen i nena i sobretot com podem afavorir perquè el joc conservi la sorpresa, la motivació i creativitat genuïna. ( a la segona edició del 16 al 20 d'agost)

Jugattopia 2019

Presentació llibre “Juguemos a sentir”

L'autor Carles Bayod ens presenta en el seu llibre "Juguemos a sentir"  una innovadora proposta pedagògica basada en el jocs per tal d'equilibrar dues àrees del cervell: la que pensa i la que sent. Carles, doctor en belles arts, pedagog i investigador  des de fa 40 anys en ofereix en aquest llibre  35 sensojocs com una eina per treballar el desenvolupament mental i sensològic . Per aprendre a sentir-se, a sentir els demés, l'entorn, l'art i les assignatures. Carles descobreix la importància de les sensacions en el desenvolupament de la intel·ligència i la creativitat. Anomena Sensològia a aquesta innovadora pedagogia que promou una educació integral. (només a la 1a edició del 11 al 15 d'agost)

¡Juguemos a sentir! Carles Bayod Serafini - espacioLogopedico

Presentació  del projecte artístic i social en moviment

"Fulles ambulants"

Resultat d'imatges de fulles ambulants, cia ortiga

Taller de Clown amb la Cia Ortiga

Una proposta per que les persones adultes juguin obertes a connectar amb el seu nen i nena interior. Per jugar amb humor, espontaneïtat i sense judicis. On l'error i el fracàs serà l'èxit . On la mirada, l'escolta i la complicitat seran les millors cartes del joc.

Per submergir-se al món del clown no es  necessària experiència prèvia, de fet no cal cap requisit en especial. Aixi que no teniu excusa ;))

 

Impartit per Guillem Geronés, Fundador del Laboratori de Clown Porto, Format com a Doctor pallasso a l’Operaçao Nariz vermelho. on treballava a diferents hospitals  a Portugal. Ha treballat com a actor i escenògraf a les companyies: Rei Sem Roupa, Teatro do Frio, Radar 360, Clown laboratori Porto i Companyia de Comediants  Kafkiana, i actualment  membre del col·lectiu artístic de la  Cia Ortiga  que promou l'art com a eina d'ajuda social i emocional.

Taller de Risoteràpia

Bones dosis de riure per relaxar-nos, per alliberar tensions físiques i emocionals. Riure per deixar espai al plaer, al goig de viure i a la llibertat de ser.

Jose ens proposa moments per regalar-nos benestar. Només cal deixar-nos emportar  l'expressió de l'alegria i la felicitat. Per que l'humor i el riure uneix a les persones, combat l'estres i afronta els reptes amb decisió.

Espectacles i animacions

Espectacle de titelles i clown: Kumulunimbus

20161015_180118

Espectacle creat amb molta estima per la Cia Ortiga, des de la pròpia experiència de la cooperació  internacional i com a clowns. Us presenten aquest preciós i emotiu espectacle que  desperta consciències i ens sorprèn minut a minut.

Contacontes coeducatius (en  català i castellà)

Korkecontes

La contacontes Ingrid de la Cia Ortiga ens ofereix una sessió de contes participatius, imaginatius i creatius on a través dels personatges i les histories els infants poden identificar i expressar sentiments i emocions . (en català)

Contes coeducativos con Patxidifuso

Patxi, il·lustrador, contacontes i gran amic de la paraula, l'humor i l'escolta ens ofereix una sessió de contes coeducatius amb molt de ritme on descobrirem personatges que no tenen un destí marcat per haver nascut nen o nena, on es trenquen estereotips de gènere en l'amor, el treball, l'amistat o els somnis  (en castellà)

Espectacle de circ i clown “Jonny Tresvueltas y la Churry”

Jugattopia 2019

Jonny Tresvueltas, malabarista professional i "macho ibérico" dels 80. Atrapat en la perfecció del seu cos i les seves grans habilitats malabarístiques arriba a l'escenari com una estrella.

La Churry, la seva flamant ajudant que sembla sortida de la peli de Grease, acompanyarà l'espectacle a la seva manera  personal.... el fracàs.

És un espectacle , visual, màgic i amb molt d'humor i molt de ritme apte per a tot el públic . (espectacle en català i castellà)

Concert de música amb" Tzingan's"

Jugattopia 2019

El grup musical catalans-francés-rumanés ens ofereix un viatge musical per ballar amb ritmes  de fusió gypsy, balkan, flamenc amb swing, reaggue , jazz... i molta festaaa.

Passeig sensorial per la natura

Un passeig per despertar tots els nostres sentits dins del bosc tot descobrint l'entorn que ens envolta. Per desconnectar del soroll, de la rutina, aturar el temps i respirar aire fresc. Caminem connectats amb el bioritme del bosc, descobrim els secrets de la natura, ens alliberem de tensions i  ens endinsem en les sensacions i ens omplim de la medicina d'estar simplement al bosc.

Activitats extres d’aventura

Canoas pel pantà de Sau

Per aquells intrèpids tenim reservat unes activitats d'aventura. Mentres naveguem amb les piragües coneixerem les històries i llegendes que amaga el màgic Panta de Sau.

Poden participar a partir de 3 anys fins 99 anys.

Atenció: menors de 7 anys cal portar armilla salvavides de casa per assegurar que hi ha per tots

Bosc vertical

 

 

Instal.lacions

La sede de JUGATTOPIA torna a ser les instal·lacions de les Cases de San Mateu, Cinglera, Porxos i zona acampada de Prats a 5 minuts en cotxe de Vilanova de Sau.

Preus i modalitats d'allotjament 

Podeu escollir entre diferents opcions d'allotjament entre el terreny d'acampada els Prats i les habitacions que estaràn a La casa de colònies de Can Mateu, La Cinglera i Els Porxos de  Fundesplai:

1. La zona acampada: Porta la teva pròpia tenda. La zona acampada amb espais no parcel·lats ,es troba dins una finca d'11 hectàrees de prats i boscos fent riba amb el Pantà de Sau. Espais amplis només per tendes. Amb sanitaris propers a un edifici d'obra i dutxes amb aigua calenta.
.
2. Habitacions compartides: Habitacions per 6 o 8 persones amb confortables lliteres amb amplis banys i dutxa adaptada. Cada habitació es comparteix amb un màxim d'una o dues familes.
.
3. Habitacions privades: Habitacions amb places per 4, 6 o 8 persones amb confortables lliteres i amplis banys i dutxes adaptades. L'habitació és privada per una sola família.
.
Max López

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Organiza tu viaje

Artículos relacionados

crossmenuchevron-down